Tanulj velem zenélni!

Zenélni jó! Nagyon jó!!!

Egyre több kutatás foglalkozik a zene agyunkra gyakorolt hatásaival, egyre többet tudunk meg arról, milyen óriási mértékben fejlesztő az ember számára a zenélés. Gyermekkorban szinte életmentő lehet, mert a mai felgyorsult, mindenféle terhekkel sújtott életvitelünkben sajnos a gyermekeink alapvető készségei szenvednek csorbát. Megdöbbentő a romlás az utóbbi években. A gyerekek gyakran nem képesek egyszerű mozgásokra sem (pl. befogni a hangszeren a lyukakat), nem tudnak figyelni, nem tudják a testrészeiket egymástól függetleníteni, és ami szintén elképesztően nagy baj, nem tudnak pihenni. Mindezekre a gondokra - amelyek komoly tanulási nehézségekhez vezetnek - csodálatos megoldás lehet a zenetanulás. Fejleszti a motoros készségeket, a koncentrációt, segít kikapcsolódni, relaxálni is. Fejleszti a kreativitást, és legfőképpen kiváló örömforrás.

És nincsen ez másként a felnőtteknél sem. A felnőttek életvitele is egyre távolabb kerül attól, amit az emberi idegrendszer tolerálni képes. Rengeteg a szorongó, ideges, fásult, állandósult nyugtalansággal élő ember. Egy felnőtt tanítványom egyszer azt mondta nekem, hogy amikor ideges, előveszi a furulyát, játszik rajta 20-30 percet, és úgy érzi, hogy az agya kicserélődött, felfrissült és lenyugodott. Sosem késő elkezdeni, nem kell hozzá zenei tehetség, vagy bármilyen különleges készség. Bárki, aki rendelkezik két működő kézzel, és képes lélegezni, megtanulhat furulyázni. És a hatás nem marad majd el:)

Hangszeren játszani csodálatos érzés. Kikapcsol, ellazít, boldoggá tesz.

1995 óta tanítok gyerekeket és felnőtteket is. Óvodáskortól nyugdíjaskorig bárkit szívesen vezetek be a hangszertanulás rejtelmeibe.

Szívesen foglalkozom olyan gyerekekkel és felnőttekkel is, akik valamilyen nehézséggel küzdenek. Legyen az figyelemhiány, tanulási nehézség, autizmus, félénkség, szorongás, Ezekben az állapotokban a zenélés rengeteget segíthet.

Mindenkit a saját igényei szerint, egyéni tempóban, az egyéniségéhez igazodva, személyre szabottan igyekszem oktatni. Nem kell megfelelni semmilyen követelménynek, nem szükséges jó hallás, különösebb tehetség. Az egyetlen amire szükség van, az a zenélés iránti vágy, és elkötelezettség.

A zeneórák egyéntől függően lehetnek 30-90 percesek.

Meg akarsz tanulni furulyázni? Kezdd el most!

A tanítás helyszíne lehet nálam, ritkább esetben a tanítványnál, megbeszélés szerint.

Kapcsolatfelvétel: https://www.gyerebeszelgessunk.hu/kapcsolat/

MIÉRT ÉPPEN A FURULYA?

A furulya egyike azoknak a hangszereknek, amelyeknek hangja nagyon hasonló az emberi hanghoz. Talán ezért annyira megnyugtató és elbűvölő számunkra a furulyahang.
A furulya egy kiváló lehetőség a zenélni vágyók számára, hiszen beszerzésekor nem kell nagy anyagi áldozatot hozni, nem foglal helyet, bárhová magunkkal vihetjük, és gyorsan kaphatunk általa sikerélményeket is. Együtt zenélésre is kiváló hangszer.
A helyes légzéstechnika elsajátításával egyfajta relaxációs technikát is tanulunk, amelyet bármikor sikerrel alkalmazhatunk stresszhelyzetekben.


Gyermekeknek

Azok a gyermekek, akik zenélni tanulnak, minden egyéb területen is jobban fejlődnek. A zene bizonyítottan megváltoztatja az agyunk működését.

A gyermekek számára a zenélés megkönnyíti az egyéb tantárgyak tanulását. Fejleszti a figyelem képességét és a kreativitást. Eszköz a megnyugvásra, kikapcsolódásra. Az együtt zenélés pedig fejleszti a kommunikációs készséget, az empátiát, egymás elfogadását, támogatását.

A kisiskolás korú gyerekeket saját fejlesztésű kottámból tanítom, amelyhez egy kalandos, izgalmakban gazdag meseregény is tartozik.

Felnőtteknek

Ha érezted már úgy, hogy kimaradt az életedből a zenetanulás, akkor itt a lehetőség!

Azért nem kezdtél még bele, mert úgy érzed, ciki felnőttként teljesen a nulláról indulni? Nem az! Félsz, hogy nem fog menni? Menni fog! Lépésről, lépésre!

Akár ha csak arra vágysz, hogy el tudj játszani néhány számodra kedves dallamot, vagy komolyabb terveid vannak, keress meg bátran! Nálam nincsen életkori határ, nincs szükség különösebb tehetségre sem. Ha érdekel a zene, és vágysz rá, hogy tudj zenélni, akkor vágj bele bátran!

Idős korban is el lehet kezdeni! Idősebbek számára kifejezetten ajánlott a zenetanulás. Segít frissen tartani az agyat, javíthatja a mozgáskoordinációt, és ami a legfontosabb, nagyon jó érzés! Meglephetjük barátainkat kedvenc dallamaikkal a születésnapjukon, szórakoztathatjuk társainkat egy összejövetelen, sőt a magányosságérzését is elűzhetjük vele.

Nehezebben mozgó tanítványaimhoz szívesen házhoz megyek.


A furulya rengeteg lehetőséget rejt magában:

.

.

.